Att köpa däck online

Att köpa däck online

Rebecka No Comment
Trimningssatser för bilar

Om vinterväglag råder är det i Sverige lag på vinterdäck 1 december – 31 mars.

En ny lag som träder i kraft 1 juni 2019 enligt ett beslut från regeringen innebär att även tunga fordon ska ha vinterdäck på samtliga hjul. Detta omfattar både svenska och utländska fordon. En annan nyhet är definitionen av vinterdäck. Numera finns inte längre bara märkningen M+S utan vinterdäcket kan även vara märkt med “alptopp/snöflinga”, vilket innebär den så kallade 3PMSF-märkningen. Här kommer information om dessa regler och fördelen med att handla dina däck online och vilka regler som gäller från 2019 samt vilka datum du bör hålla koll på.

Dubbade eller dubbfria däck

Byta till dubbdäck ger fördelar när väglaget är det ligger is på vägen. Bromssträckan blir betydligt kortare. Kör du regelbundet i landets norra delar borde du köra på vinterdäck med dubbar. Men för de flesta bilister finns ett alternativ. Dubbfria vinterdäck är ett mer ekonomiskt alternativ och går även under benämningen friktionsdäck. Däcket har ett särskilt mönsterdjup och används oavsett period och utvecklingen har under senaste åren gått allt mer framåt. Många väljer att köpa den här billigare varianten av lösning. Förutom att däcket är snällare mot plånboken sänker det bullernivån inne i bilen och är bra på snabbt skiftande underlag och variationer av väglag. Ett dubbfritt däck, oavsett period, är ett bra alternativ om du ofta tar bilen utomlands och besöker platser där dubbade däck helt enkelt är förbjudna. Friktionsdäcken går ofta under namnet “året runt däck” men viktigt att komma ihåg är att de framförallt är framtagna för vinterväglag. Både vinter – och sommardäcken ska försvaras mört och torrt. Har du inte tillräckligt med plats har du även här en anledning att bygga exempelvis ett garage. Både däck och byggvaror köper du billigast online. Det senare via Buildor, smidigt och enkelt.

Att köpa billiga vinterdäck online

Det går alldeles utmärkt att köpa sina vinterdäck online. Men det kan vara bra att veta om leveransen ingår i priset eller inte. Fördelarna med att köpa däck online är först och främst att du enkelt i lugn och ro kan jämföra priserna av de däck som ligger i ditt intresse. Det är lättare för en kund att se vilka alternativ som finns och en bra återförsäljare presenterar alltid däcken med de rätta reglerna som gäller för de två perioderna av året. Du bör även kunna få rätt information om vilket mönsterdjup som gäller för de olika däcktyperna. Det finns olika stort utbud hos olika återförsäljare och du kan även googla olika däcktester innan du köper. De flesta experter rekommenderar att du håller dig till de större märkena, men det finns undantag visar testerna emellanåt. Precis som med allting annat kan något billigare vinterdäck i många fall vara precis lika bra som de dyraste.

Trimningssatser för bilar

quality-orange