Bilens fjädring och stötdämpare

En klassisk amerikansk bil

Bilens fjädring och stötdämpare

Rebecka No Comment
Trimningssatser för bilar

När man framför sitt fordon på en väg finns det en mängd bulor och hål, ingen väg är helt jämn. När man passerar över en sådan ojämnhet så påverkas bilen av stora krafter som via hjulet kommer in i bilen. Det är bilens fjädring och stötdämpare som genom upphängningssystemet ska ta emot och absorbera energin som skapas av vägens ojämnheter. Man kan säga att fjädrarna och stötdämparna på ett effektivt sätt samarbetar mot de stötar som ojämnheterna i vägbanan skapar. Dämpare och fjädrar är utformade för att röra sig upp och ner med vägen med hjälp av kullederna som är smorda för ökad komfort när du kör. Både fjädringen och stötdämparna har en avgörande och viktig roll för att skydda bilen och ge föraren en bra komfort.

Bilar med dålig fjädring, en fråga om pengar

Eurosedlar i olika valörer

Dålig fjädring är inte bara obekvämt utan även kostsamt. Det sliter på avgassystemets delar och nöter däcken i förtid. Precis som en bra och fungerande fjädring och stötdämpare är nödvändigt för att färdas säkert och komfortabelt samt hålla din bil på vägen så är likviditeten viktig för ett företag som expanderar. Brist på likvida medel kan leda till konkurs eller problem med att betala löner och fakturor. Att sälja fakturor är ett smart sätt att få tillgång till pengar som man kan använda till att köpa en ny bil med bra fjädring.

Kör säkert och komfortabelt

Det är inte bara bilen som påverkas av dålig stötdämpning, vi glömmer ofta bort att det leder till att ojämnt slitage påverkar däckens prestanda och kan bero på slitna stötdämpare. Ojämnt slitna däck kan ge obehagliga överraskningar och försämrar både säkerheten, körkomforten och bränsleförbrukningen. Ett bra tips är att kolla att stötdämpare och fjädring fungerar som de ska om inte är det enkelt att beställa på nätet både originaldelar och begagnade delar som kan hålla samma kvalitet som nya.

Trimningssatser för bilar

quality-orange