Delar som ofta behöver bytas på bilar

Delar som ofta behöver bytas på bilar

Rebecka No Comment
Trimningssatser för bilar

När det gäller bilar finns det en del delar och tillbehör som behöver bytas oftare än andra. Kostnaderna kan variera och även bytesintervallerna. Det spelar ofta ingen roll om det är en ny bil eller om det är en begagnad sådan. Om man kör mycket eller på ett aggressivt sätt finns det alltid en risk att bilarna snabbt går sönder.

När behöver reparationer göras på bilen?

När man köper begagnade bilar av en bilhandel i Stockholm finns det inga reparationer som behöver göras direkt efter köpet om bilhandeln inte talar om det. Man måste dock vara beredd på att bildelar slits. Om man köper en bil på annons av en privatperson är det alltid klokt att provköra den ordentligt innan köpet och det kan också vara bra att besiktiga bilen. Då kan man bilda sig en uppfattning om bilens skick. Under besiktningen hissas bilen upp och man kan då snabbt lyssna på hjullager, känna på bilens däck och en hel del annat. Dessutom är en upphissning av bilen det enda sättet att se bilens underrede på. Om man väl hör ett konstigt ljud eller om bilen känns konstig kan det vara klokt att reparera den så snart som möjligt.

Bromsbyten och stötdämpning

Bromsar och stötdämpning är sådana delar som man ganska ofta kan behöva byta på en bil. Stötdämpningen behöver bytas än oftare om det är så att man ofta kör i skogen eller på ojämna vägar. Bromsarna slits varje gång man bromsar och det kan också vara så att man bromsar för lite och bromsskivorna blir rostiga. Lite rost kan man i regel bromsa bort men ibland fungerar inte det.

Vad kostar det att byta delar?

Hur mycket det kostar att byta delar på en bil kan variera. Kan man göra arbetet själv och köpa delar från en större kedja kan man spara in en del pengar jämfört med om man behöver lämna in bilen vid varje reparation. Ibland kan det vara så att en reparation behöver göras akut. Då kanske det inte finns något annat val än att lämna in bilen. Då kan det vara klokt att se om man kan göra en avbetalning på reparationen.

Läckage i avgassystem

Om man kör i skogen eller har parkerat mycket i gräs ökar risken för att få läckage i avgassystemet. Ibland kan man laga det hjälpligt med silvertejp, avgasbandage och avgaspasta. Andra gånger kan man behöva svetsa fast nytt rör.

Lampor och andra småsaker

Bilen har också glödlampor, slangar och annat smått och gott som kan behöva bytas ut när det går sönder. Det innebär i regel inga större kostnader men om bilen till exempel har xenonlampor kan priset stiga i höjden. Dock brukar livslängden på lamporna vara rejält mycket längre än hos vanliga glödlampor.

Trimningssatser för bilar

quality-orange