Reparation av bilar

Reparation av bilar

Rebecka No Comment
Trimningssatser för bilar

När man köper en bil måste man vara medveten om att den troligen kommer att behöva repareras någon gång. Det finns flera delar som kan gå sönder. Stötdämpning, bromsar, hjullager, däck och lampor är sådant som ofta slits en hel del. Men hur ser det ut med garanti och vad kostar en bilreparation?

Varför välja originaldelar?

Det finns flera fördelar med att välja originaldelar när bilen ska repareras. Om du har en bil från Mitsubishi kan det vara klokt att välja delar från Mitsubishi Motors eftersom de har tillverkat. Det ger mer säkerhet och dessutom kan nybilsgarantier och liknande försvinna om man använder delar från tredje part.

Garanti på bildelar

Precis som när det gäller andra saker har man också garanti när det gäller bildelar. Om du reparerar din bils bromsar bör de inte vara trasiga igen efter en veckas normal körning. Då kan man hävda att en ny reparation bör göras på garantin och att man ska slippa betala för nya bromsar en gång till.

Vad kostar det att reparera bilen?

Att använda originaldelar kan vara lite dyrare än att använda tredjepartsdelar. Hur mycket det kostar varierar dock stort beroende på vilken verkstad man väljer. Kostnaden har självklart också att göra med vilken eller vilka delar det är som har gått sönder. Att byta en hel motor är givetvis dyrare än att byta en broms eller att fixa en fjäder som gått av. Om du är osäker på kostnaden kan du alltid be verkstaden om en offert som du sedan kan jämföra med andra som reparerar bilar. På så sätt kan du se var du får mest för pengarna.

Trimningssatser för bilar

quality-orange