Saker att tänka på när du kollar efter en begagnad bil

Saker att tänka på när du kollar efter en begagnad bil

Rebecka No Comment
Trimningssatser för bilar

Om du vill byta bil kan det vara en idé att köpa begagnad bil i stället för en helt ny. Om du ska köpa en begagnad bil finns det några saker som du bör tänka på. Det är mycket svårare att köpa en begagnad bil än vad det är att köpa en ny. Det beror på att bilen just är begagnad och har en historia bakom sig. Den historian kan ställa till problem om du inte är uppmärksam och gör din hemläxa.

Kontrollera alltid en begagnad bil före köp

Kontrollera alltid bilen innan du köper den. Du ska vara noggrann med att alltid kolla upp en begagnad bil. Kolla att det exempelvis inte finns några lån på bilen och kontrollera säljaren. Sedan ska du provköra och inspektera hela bilen noggrant. Du bör testa alla funktioner, kolla däcken och vindrutan, kolla belysningen och alla bilens handlingar. Tänk på att det kan vara bra att ingen har kört bilen innan du ska provköra den. Till exempel kan eventuella missljud endast höras när motorn är kall. Det är också bra att kolla under huven. Titta efter läckage, undersök remmar, kolla oljestickan och de olika vätskorna.

Fundera över hur mycket bildelar kostar och hur tillgängligheten är

När du ska köpa en begagnad bil är det bra att redan innan köpet fundera över vad som händer om bilen går sönder. Ska du reparera bilen själv eller lämna in den på en verkstad? Du ska också kontrollera var närmaste verkstad finns. Det är ingen bra idé att köpa en bil som du behöver åka flera timmar med för att komma till rätt verkstad om du kan köpa ett annat bilmärke och åka 15 minuter. Det är också väldigt olika beroende på vilket bilmärke det är hur mycket bildelar till bilen kostar att köpa. Köper du en bil av ett mer ovanligt märke kan det vara så att bildelarna är väldigt dyra och svåra att få tag i. Det kanske är bättre att välja en bil och ett bilmärke som är mer vanligt. Då brukar det finnas gott om begagnade bildelar och är lätt att få tag i nya reservdelar. Beroende på hur gammal bil du köper ska du fundera över vad som kan gå sönder, hur mycket reparation och reservdelar kostar och se om det överstiger bilens värde. Det kanske inte är ekonomiskt försvarbart att reparera bilen. Om du inte reparerar bilen måste du köpa en ny bil. Allt sådant bör du tänka på innan du köper bilen så att det inte kommer som en obehaglig överraskning.

Trimningssatser för bilar

quality-orange