Tänk på bilens värde

Tänk på bilens värde

Rebecka No Comment
Trimningssatser för bilar

Att köpa en bil är en stor investering, men att äga en bil innebär också kostnader. Utöver dina vardagliga utgifter så som drivmedel och försäkring tillkommer kostnader som säkerställer att bilen är i gott skick. Men det är kostnader som på flera plan har betydelse för framtiden. Bilens värdeminskning är nämligen direkt avgörande för en framtida försäljning av din bil.

Hur du sköter din bil påverkar direkt dina möjligheter att sälja bilen vidare i ett senare skede. Samma sak gäller tillfälliga inköp så som reservdelar och däck. Smarta val och alternativ kan leda till lägre utgifter, men ändå en stabil värdeminskning. Här berättar vi mer.

Bilens värde

Oavsett om du köper en ny eller begagnad bil är bilens värdeminskning en intressant faktor i det ekonomiska sammanhanget. De flesta av oss som investerar i en bil planerar förmodligen att sälja den någon gång i framtiden. Vid en tidpunkt då en ny bil är aktuell ska den gamla helt enkelt säljas vidare. Då blir plötsligt bilens nya värde efter att den används av dig under ett visst antal år viktigt. Hur mycket kan du få ut för bilen är med andra ord frågan. På fem år har i regel mer än halva bilens värde minskat. En ny bil håller sig så klart bättre i skick än en begagnad bil, men värdeminskningen utifrån det ursprungliga priset sker i regel lika snabbt. Det betyder å andra sidan inte att värdeminskningen omöjligt kan hållas i schack med rätt medel.

Bilens livslängd ökar oavsett om det rör sig om en ny eller begagnad bil vid rätt skötsel och underhåll. Att lägga ner lite pengar under ditt ägande är värdefullt i ett längre perspektiv, för i ett senare skede innebär det att din bil är i ett bättre skick än om du inte skulle ha underhållit den. Med underhåll syftar vi i det här fallet till både service och tillfälliga åtgärder. Det kan vara rutinmässiga service av bilen, men även byte av slitna däck.

På nätet går det att hitta riktigt prisvärda hjulpaket för den som behöver byta däck på bilen. Ett exempel är den svenska e-handelsaktören Hjuldepån som erbjuder ett komplett utbud av begagnade däck och fälgar. Varorna är i utmärkt skick tack vare korrekt förvaring och underhåll, samtidigt som ditt utlägg ligger på betydligt lägre nivå än vad nya däck skulle ha kostat. Det kan vara bra att känna till att vinterdäck bör bytas efter fem-sex säsonger oavsett skick.

När du köper begagnad utrustning till din bil är det en trygghet att köpa via handlare. Det ger dig bland annat ångerrätt och returrätt. E-handlare som ovan nämnda Hjuldepån erbjuder dessutom ett tryggt och säkert betalningsupplägg. Sajterna är krypterade, vilket garanterar att utlämnade personuppgifter inte hamnar i orätta händer.

Trimningssatser för bilar

quality-orange